News

Beroepenfeest van On Stage

Posted on by

Bij On Stage ga je een grote groep mensen ontmoeten die allemaal een mooi vak of beroep hebben. Je kunt met hen praten over hun beroep, hoe ziet hun werkdag eruit en wat moet je ervoor doen en laten. En misschien ontmoet je mensen met wie het contact zo goed is, dat je er later nog eens naar terug kan als je nog meer vragen hebt. Zo krijg je een ‘netwerk’ van mensen die je op een ander moment kunnen helpen met je keuze, en misschien zelfs met een stageplaats of werk.

onstage

Je maakt afspraken voor 2 weken later: dan ga je op werkbezoek bij de mensen met wie je een match hebt gemaakt. Die dag noemen we de ‘Doe Dag’. Deze afspraken noteer je in je On Stage Paspoort en je laat je ouders en mentor weten bij welke bedrijven je op werkbezoek gaat. Als begeleiding gaan er zoveel mogelijk docenten mee; maar je mag ook je ouders meenemen als dat nodig is voor vervoer bijvoorbeeld.

Doe dag

Bij de werkbezoeken op de Doe Dag kun je op de werkplek rondkijken en wat langer doorpraten over het soort werk. Soms kun je een halve of hele dag zelfs meelopen of meewerken.

On Stage op school

Je docenten helpen je om je goed voor te bereiden op On Stage en je krijgt van je mentor het On Stage Paspoort en/of de leerling-uitnodiging waarin nog meer staat over On Stage. Je kunt ons altijd vragen stellen via de projectleider. De contactgegevens vindt je op de website van jouw gemeente.

Leerling training

Alle On Stage leerlingen krijgen op school een training zodat je goed voorbereid op On Stage komt. Deze training heet: Junior Netwerk Training. Je mentor weet wanneer deze training in jouw klas gegeven wordt.

Wie ga je ontmoeten bij on stage?

We doen ons best om zoveel mogelijk verschillende beroepen uit alle sectoren te vinden, van automonteur tot advocaat! Op de website van jouw gemeente staan alle bedrijven en beroepen die zich hebben aangemeld. Je kunt op twee manieren zoeken: op de pagina Deelnemers zie je vier sectoren met daaronder de namen van de bedrijven. Als je op het bedrijf klikt, kom je bij meer informatie over het bedrijf en de beroepen. De tweede manier is via pagina Beroepen. Hier kun je zoeken op de naam van van een beroep. Als je dan op het beroep klikt kom je bij meer informatie over het bedrijf en de beroepen. Je mag altijd zelf mensen uitnodigen met een leuk beroep. Denk aan je ouders, familie, buren, sporttrainer of ouders van vrienden/vriendinnen. En als je een bijzondere wens hebt voor een beroep, mail dan de projectleider. De contactgegevens vindt je op de website van jouw gemeente.

Matchmakers

De matchmakers bij On Stage zijn er om je te helpen de juiste beroepsbeoefenaar te vinden met wie jij een match wilt maken. De matchmaker vraagt je naar je top 3 en gaat samen met jou op zoek naar het betreffende bedrijf of persoon. Deze top 3 maak je van tevorenop school. Hierop staan de beroepen waar je graag mee wil praten. Maar als je onverwachts de Match van je leven tegenkomt die niet bij jouw top 3 staat, is dat ook prima. De Matchmakers zijn herkenbaar aan de gele hesjes met opschrift On Stage Matchmaker. Ook ouders zijn vaak aanwezig als matchmaker.

Meer informatie